Marielle

Even voorstellen...

Ik ben Mariëlle Stutterheim, integratief kinder- en jeugdtherapeut. Sinds 2010 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk. Toen ik een paar jaar later door mijn eigen kinderen in aanraking kwam met hoogbegaafdheid realiseerde ik me dat sommige kinderen die ik in de jaren daarvoor begeleid had ook deze kenmerken hadden. Ik ben me in hoogbegaafdheid gaan verdiepen waardoor er steeds meer dingen op hun plek vielen, ook uit mijn eigen levensloop. In 2017 heb ik samen met een bevriende leerkracht in Alkmaar na-schoolse peergroepen opgezet  voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. In 2018 ben ik begonnen met de ECHA-opleiding tot specialist hoogbegaafdheid omdat ik vanuit een wetenschappelijke basis wilde kunnen werken en kunnen uitleggen welke keuzes ik maak in mijn begeleiding. In mijn praktijk begeleid ik inmiddels bijna uitsluitend nog hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Omdat ik in mijn praktijk merk hoe belangrijk het is dat er meer aandacht komt voor hoogbegaafde kinderen en jongeren en wat hoogbegaafd zijn betekent en ik  regelmatig te maken heb met hoogbegaafde thuiszitters werd de noodzaak voor een plek voor deze kinderen steeds duidelijker. Ik ben er heel erg trots op dit samen met Karin en Winanda vorm te geven, waardoor we samen nog meer hoogbegaafden kunnen helpen en kennis kunnen delen met andere professionals waardoor hoogbegaafde kinderen en jongeren steeds beter ondersteund kunnen worden.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging van en voor Kindertherapeuten (VvvK), het ECHA-netwerk en de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Ik voldoe aan de door hen gestelde eisen op het gebied van opleiding, intervisie, nascholing en kwaliteitseisen en werk volgens hun principes.

Heb je een vraag voor mij voel je dan vrij om contact met me op te nemen. Ik help je graag.

Hartelijke groet,

Mariëlle